Hieronder ziet u enkele nieuwe ideeën voor de verpakking van de come a casa lasagne. De schetsen zijn chronologisch weergegeven. Bij ieder concept vind je telkens wat uitleg terug.
-De traditionele buiten-verpakking blijft behouden.
-Het schaaltje waarin de lasagne zich bevindt wordt uit een ander soort materiaal vervaardigt. Het zou veel smakelijker eten zijn uit een schaaltje van een ander soort materiaal dan het huidige.
(keramisch, silicone, plastic, bakpapier,...)
-De traditionele verpakking blijft bijna volledig behouden. De enige verandering is dat alle hoekjes van de plastic openbaar zijn. Dit bespaart veel prutswerk om de lasagne te openen.-Het plastic die geopend moet worden bevindt zich langs de zijkant van de verpakking. Zo is het oppervlak van de plastic kleiner en zal het minder snel scheuren.
-Indien je de lasagne na openen in de koelkast wil bewaren kan je deze zo terug in de verpakking schuiven. Daarbij zal de lasagne proper 'afgedekt' staan in de koelkast.
-Het bakje waarin de lasagne zich bevind is bij 2 hoeken geperforeerd. Nadat de lasagne gaar is kan de consument 1 zijkant van het bakje openscheuren zodat de lasagne eenvoudiger overgeschept kan worden.
-De lasagne wordt verpakt op een bordje met plastic er rond. Dit presenteert zeer mooi en is aangenaam om uit te eten.
-Traditionele buiten-verpakking blijft hetzelfde.
-Het bakje waar de lasagne zich in bevind wordt voorzien van twee handvatten zodat dit gemakkelijker vast te nemen is bij het uit de oven halen.
-Traditionele buiten-verpakking blijft hetzelfde.-Het bakje waar de lasagne zich in bevind wordt voorzien van grotere randen die zorgen voor meer grip bij het uithalen uit de oven.
-Traditionele buiten-verpakking blijft hetzelfde.
-De ribben van het bakje waar de lasagne zich in bevind worden horizontaal gemaakt. Zo kan je na het bereiden van de lasagne het bakje van boven naar onder duwen waarbij de lasagne gemakkelijker op te eten is.
-Traditionele buiten-verpakking blijft hetzelfde.
-Het bakje waar de lasagne zich in bevind wordt vervaardigt uit een soort keramisch of silicone materiaal. Dit zal veel smakelijker eten zijn dan uit het oorspronkelijke metalen bakje.
-Traditionele buiten-verpakking blijft hetzelfde.
-In het metalen bakje wordt bakpapier gelegd zodat de lasagne na bereiding zeer eenvoudig en netjes uit het bakje verwijdert kan worden.
-Traditionele buiten-verpakking blijft hetzelfde.
-Hier gaat het om een grote lasagne. Er worden enkele afzonderlijke stroken bakpapier onder de lasagne gelegd. Zo kan je eenvoudig een snede maken in de lasagne en deze netjes verwijderen uit het bakje met behulp van het bakpapier.
-Het metalen bakje wordt gemaakt volgens het concept van Boursin-kaas verpakking. Na bereiding kan je de randen naar beneden duwen en krijg je een soort plateautje waarop de lasagne ligt. Dit presenteert mooi en is eenvoudiger om uit te eten.
-Het plastic wordt rechtstreeks op het bakje waar de lasagne zich in bevindt gekleefd.
-De lasagne wordt ondersteboven in het bakje gebracht waardoor je deze mits omkeren van het bakje eenvoudig en netjes op een bordje kan overplaatsen.
-Traditionele buiten-verpakking blijft hetzelfde.
-De lasagne wordt geplaatst in een soort bakpapier/karton bakje. Voor of na de bereiding kan je dit bakje eenvoudig openscheuren waardoor de lasagne mooi presenteert en gemakkelijker op te eten is.
-De lasagne wordt op een schaaltje geplaatst met kleine randjes die in de oven mag. De kleine randjes dienen om eventueel het uitlopen van de lasagne in de oven op te vangen. Na bereiding presenteert dit zeer mooi.
-Het deksel sluit aan op het schaaltje waarop de lasagne ligt.
-Bij dit concept wordt de lasagne in een keramisch potje geplaatst.
-Over het keramisch potje wordt het plastic gekleefd.
-Op het potje komt nog een deksel met mooie print.
-Dit concept slaat meer op het 'chiquer' maken van de verpakking.
-De lasagne wordt op een keramisch bordje geplaatst.
-Rond de lasagne komt een bakpapier/karton omhulsel met geperforeerde snede erin. Dit omhulsel dient om de lasagne mooi in vorm te houden tijden het opwarmen in de oven. Na bereiding wordt het omhulsel opengescheurd en verwijdert. Zo presenteert de lasagne zeer netjes op het keramisch bordje.
-Op het omhulsel komt nog een deksel met mooie print.
-Hierover wordt dan het plastic gekleefd om alles luchtdicht te houden.
-Traditionele buiten-verpakking blijft hetzelfde.
-Het bakje waar de lasagne zich in bevindt wordt voorzien van twee gleuven.
-In de verpakking vindt je een karton terug waarin twee handvatten geperforeerd zijn. Deze kan je eenvoudig uitduwen uit het karton plaatje.
-Na bereiding kan de deze 'koude' handvatten in de voorziene gleuven van het bakje schuiven. Zo heb je geen handdoek etc nodig om het warme bakje vast te nemen. Ook zorgen de handvatten voor meer grip bij het uit de oven halen van het bakje.
-De lasagne wordt op een keramisch schaaltje geplaatst.
-Rond de lasagne komt een bakpapier/karton omhulsel die dankzij een geperforeerde snede gemakkelijk te verwijderen is na bereiding. Het omhulsel houdt de lasagne netjes in vorm bij het opwarmen in de oven.
Nadat het omhulsel is verwijdert wordt de lasagne mooi gepresenteerd op het keramisch schaaltje.
-Over de alles komt een deksel met print. Dit deksel sluit mooi aan op het keramische schaaltje.
-De lasagne zit in een traditioneel bakje.
-Rond dit bakje wordt plastic gespannen om alles luchtdicht te houden. De plastic kan eenvoudig geopend worden met het principe van een sigarettenpakje. Er bevindt zich één lintje aan de buitenkant van de verpakking waarmee je het plastic volledig kan openscheuren.
Naast deze getekende concepten heb ik nog twee ideeën die moeilijker de visualiseren zijn:
-Ik zou in de buiten-verpakking enkele geurstoffen verwerken waardoor je als je aan de verpakking ruikt onmiddellijk de Italiaanse sfeer opsnuift. De geur van olijven, zongedroogde tomaten,... doen me onmiddellijk denken aan Italië.
-Eens uit de buiten-verpakking kan je quasi geen onderscheidt maken tussen een come a casa lasagne en een lasagne van merk X. Daarom had ik gedacht om eventueel in een donkerdere kaassoort 'Come a Casa' (of CaC) op de lasagne te strooien. Na bereiding zou dit een mooi visueel effect geven op het korstje van de lasagne.
kladschetsen zijn niet leesbaar. Dus ook weinig nut op ze op je blog te plaatsen. beter inscannen of met donkere stift schetsen.
BeantwoordenVerwijderenSchetsen daarboven zijn zeer mooi en duidelijk !