Bij deze tweede reeks ideeën zocht ik naar een manier om kookapparatuur te linken aan de gevoeligheid van het menselijk lichaam. Ook wou ik zo meer 'feeling' creëren tussen het voedsel-het apparaat-de mens.
Hieronder vind u enkele concepten terug met telkens wat uitleg:
Hieronder vind u enkele concepten terug met telkens wat uitleg:
-Dit product is een pan waarbij de warmte regelbaar is via het handvat. Zo kan de pan snel bijgeregeld worden in temperatuur. De regeling gebeurt door met de duim te strelen, schuiven over het handvat.
-Dit is een pan waarbij de textuur, de hardheid van het handvat veranderd naargelang de temperatuur van de pan. Hoe heter de pan wordt, des te harder het handvat wordt. Zo krijgt de gebruiker meer feeling met de temperatuur, met dan pan.
-Hier wou ik een soort pureer machine maken waarbij de gebruiker moet duwen, kneden. Ik denk dat de gebruiker zo meer in contact staat met zijn voedsel. Hij 'kneed' namelijk de machine, om ze een bepaalde puree te bekomen, waarbij hij telkens voelt dat de masse fijner en fijner wordt.
-Hier wou ik in de klassieke kookplaat een soort multi-touch bedieningsdisplay stoppen. Zo zou je de warmte kunnen regelen aan de hand van het aantal vingers waarmee je over de display glijdt. Hoe meer vinger je gebruikt hoe warmer de kookplaat wordt. Indien je met één vinger 'streelt' staat het op een lage temperatuur. Met twee vinger zal je automatisch iets harder drukken en zal de plaat alsook warmer worden. etc.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten