De hieronder voorgestelde concepten zijn geïnspireerd op het 'samen' eten, koken. Ik zag dat de experience van het eten en koken zeer afhankelijk is van het al dan niet samen zijn van mensen.
Hieronder wat schetsjes van ideeën met uitleg erboven:
Hieronder wat schetsjes van ideeën met uitleg erboven:
-Dit is een soort 'keuken-in-tafel' concept. Het gaat erom dat iedereen samen kookt aan deze unit. Alle plaatsen beschikken over een kleine: grill, kookplaat en teppanyaki. Het is de bedoeling dat mensen de hele avond lang kleine hapjes kunnen bereiden, uitwisselen alsook samen praten. Je kunt het wat vergelijking met een 'fondu-set' dat uitgebreider, praktischer en mooier gemaakt werd.
-Dit is een nieuw concept voor het 'fondu-set'. De enige verandering is dat het toestel in verschillende zones onderverdeeld wordt en elke persoon zijn deel apart in warmte kan regelen via een afstandsbediening. Zo kan de warmte geregeld worden ifv het soort of de dikte van het vlees. Bij het klassieke 'fondu-set' kan dit niet en bekom je dikwijls dat het ene stuk vlees goed gebakken is, terwijl een ander stuk verbrand is vanbuiten en nog rauw vanbinnen...
-Hieronder ziet een een 'tafeloven'. Ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om hapjes met bladerdeeg etc. zelf samen te stellen en dan in de oven te stoppen tijdens de aperitief. Zo kan je weer samen met anderen eten bereiden en hoeft de gastvrouw niet telkens in de keuken te staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten