Deze laatste ideeën gaan allen over een ander thema. Deze zal ik per afbeelding hieronder bespreken:
-Hier is het idee om de kookplaat flexibel te maken. Hierdoor zou de, soms niet vlakke bodem van potten en pannen, toch gelijkmatig verwarmt worden. Ook is het zo mogelijk om te koken in een wok met een bol ondervlak. Door de betere warmteverdeling zal de textuur van het vlees egaler zijn.
-Dit concept brengt het kweken van kruiden, het kleine moestuintje, binnen in de keuken. Ik las in een brief van Electrolux dat meer en meer mensen hun eigen kruiden en groentjes willen kweken. Het leek me leuk om deze activiteit in de keuken te integreren. Het is dus een soort aquarium die volledig geautomatiseerd kan worden. De kweekkast regelt zelf de watertoevoer en of besproeit de plantjes tijdig. Door het zelf planten krijgt de gebruiker meer feeling met zijn ingrediënten die hij gebruikt in zijn kookproces. Het zelf kweken van kruiden en groenten geeft zeker een meerwaarde aan het kookproces.
-Dit product is eigenlijk een soort warmte-afgevende onderlegger. Hierbij zou het eten in grotere potten op tafel kunnen geplaatst worden en niet al te veel afkoelen. De gastvrouw zou zo minder vaak naar de keuken moeten lopen om bij te scheppen etc. . Ook zal het eten niet afkoelen en dus langer lekker blijven.
-Dit toestel is een mini frigo die in het werkblad wordt voorzien. De frigo is bedoeld om groenten en fruit in te plaatsen, zodat je tijdens het koken niet constant in de, meestal helemaal onderaan geplaatste groentenlade in de klassieke frigo, moet gaan zoeken wat je nodig hebt. Het maakt het kookproces dus aangenamer.
-Dit product moet een groot deel aan afwas wegwerken. Dagelijks 'kookt' iedereen bijna iets. Men kookt eieren, rijst, spaghetti, aardappelen, groenten... . Meestal neemt de gebruiker hiervoor telkens een nieuwe pot die hij vult met water, iets in laat koken, en daarna waar afwast. Volgens mij is dit een tamelijk nutteloos proces. Deze pot is niet 'vuil' na het kookproces, maar moet toch telkens afgewassen worden. Hierbij dacht ik eraan om een soort kookvak te voorzien in het werkblad. Het vak is aangesloten op de waterleiding. Door op een knop te drukken vul je het geheel en begint het water te koken. Men kan daarna te koken producten in het vak plaatsen. Als het kookproces afgelopen is stroomt het water gewoon weg. Daarna kan men de aan de voorkant de 'vergiet'-lade uittrekken, waarin de gekookte producten zich bevinden.
-Dit idee is tamelijk ver gezocht. Ik wou een soort link maken tussen muziek en temperatuur. De 'hardheid' van de muziek zou de kooktemperatuur beïnvloeden. Het voedsel zou dus op een bepaalde manier opgewarmd worden door de trillingen van het geluid van de muziek. Dit zou een leuke experience zijn voor de gebruiker. Hij stelt dus eigenlijk de warmte in aan de hand van het gekozen muzieknummer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten